27 Ekim 2010 Çarşamba

Windows oyunları oynama

Windows oyunları oynama
Windows'un Başlat menüsünde dört oyun vardır. Denetim Masası'nda bulunan Program Ekle/Kaldır’ı kullanarak başka oyunlar da ekleyebilirsiniz.
FreeCell
FreeCell oyununun amacı, boş alanları geçiş yeri olarak kullanarak, bütün kartları, toplama alanlarına taşımaktır. Kazanmak için ana hücrelerde, küçükten (as) başlayıp büyüğe (papaz) doğru sıralanmış birbiriyle uyumlu dört kart yığını oluşturursunuz.
FreeCell’i açın.
Hearts
Hearts'ın amacı, oyunun sonunda en düşük skoru elde etmektir. Her elin sonunda, elinizdeki her kupa için bir puan, maça kızı için ise 13 puan alırsınız. Bütün kupaları ve maça kızını bir elde alırsanız (buna kafa atmak denir), sıfır puan alırsınız ve diğer oyuncuların 26'şar puan yazılır. Oyun, bir oyuncu 100 puan veya daha fazlasını alana kadar veya dağıtıcı oyunu bırakana kadar devam eder.
Hearts'ı açın.
Mayın Tarlası
Mayın Tarlası oyununun amacı, tüm mayınları hem en çabuk şekilde hem de hiçbirini açmadan bulmaktır.
Mayyn Tarlasy’nı açın.
Solitaire
Solitaire oyunun amacı, destedeki tüm kartları kullanıp, astan başlayarak artan sırayla dört takım yığını oluşturmaktır.
Solitaire’i açın.
Space Cadet 3D Pinball
Space Cadet 3D Pinball oyununda birincil amaç, top atarak tamponları, hedefleri ve bayrakları vurmak ve olabildiğince çok puan kazanmaktır.
Oyun, rütbe adı verilen dokuz düzeye bölünmüştür. En düşük rütbe Öğrenci, en yüksek rütbe ise Oramiral’dir. Bir sonraki rütbeye geçebilmek için bir görev dizisi seçilir ve tamamlanır. Rütbelerde ilerledikçe, görevler daha da zorlaşır. Rütbeniz ne kadar yüksekse, aldığınız puanlar da o kadar fazladır.
Beceri düzeyiniz ne olursa olsun, her oyun üç topla ve Öğrenci derecesiyle başlatılır, oyun süresince ek top ve rütbe kazanılır.
Space Cadet 3D Pinball’ı açın.
Spider Solitaire
Spider Solitaire'de amaç, pencerenin üst kısmındaki on yığında bulunan tüm kartları en az sayıda hamle yaparak kaldırmaktır.
Spider Solitaire’i açın.
Notlar
Bir oyunu açmak için Başlat'ı tıklatın, Programlar'ın ve Oyunlar’ın üzerine gelin, sonra açmak istediğiniz oyunu tıklatın.
Tüm Programlar menüsünde Oyunlar seçeneğini göremezseniz, Windows yüklenirken oyunlar yüklenmemiştir. Daha fazla bilgi için İlgili Konular'ı tıklatın.
Bir oyunu oynama hakkında bilgi için, oyunun Yardım menüsünü tıklatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder