27 Ekim 2010 Çarşamba

Yerel ağ bağlantısı oluşturmak için

Yüklü bir ağ bağdaştırıcınız var ve ev veya küçük ofis ağı kurduysanız, yerel alan ağına (LAN) bağlısınız demektir. Windows XP Professional bilgisayarınız bir firma ağının parçasıysa da, bir LAN'a bağlısınızdır. Bilgisayarınızı başlattığınızda, ağ bağdaştırıcınız algılanır ve yerel alan bağlantısı otomatik olarak başlatılır. Diğer bağlantı tiplerinin aksine, yerel alan bağlantısı otomatik olarak oluşturulur ve başlatmak için yerel alan bağlantısını tıklatmanız gerekmez.
Notlar
Algılanan her ağ bağdaştırıcısı için otomatik olarak bir yerel alan bağlantısı oluşturulur.
Birden çok ağ bağdaştırıcısı yüklenmişse, her yerel alan bağlantısını, bağlandığı ağı yansıtması için hemen yeniden adlandırarak olası karışıklığı önleyebilirsiniz.
Bilgisayarınızda tek ağ bağdaştırıcısı varsa, ancak birden fazla LAN’a bağlanmanız gerekiyorsa (örneğin, başka bir bölgede bulunan bir ofise gittiğinizde), yerel alan bağlantınıza ait ağ bileşenlerinin, her farklı LAN’a bağlandığınızda etkinleştirilmesi veya devre dışı bırakılması gerekir.
Birden fazla ağ bağdaştırıcısı yüklüyse, ağ istemcileri, hizmetleri ve her yerel alan bağlantısı için gereken ağ istemcilerini, hizmetleri ve iletişim kurallarını eklemeniz veya etkinleştirmeniz gerekir. Bunu yaptığınızda, tüm diğer ağ ve çevirmeli bağlantılarla ilgili istemci, hizmet veya iletişim kuralları eklenir veya etkinleştirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder