27 Ekim 2010 Çarşamba

Veri Bağlantısını Kullanma

Veri Bağlantısını KullanmaVeri Bağlantısı programını bilgisayarınız ve OLE DB veri depoları arasında bağlantılar oluşturmak ve yönetmek için kullanabilirsiniz. Yeni bir veri bağlantısı gelecekte veritabanı bağlantılarında başvurulabilecek bir udl dosyası oluşturur. Microsoft ActiveX Veri Nesneleri (ADO) veya OLE DB sisteme doğru olarak yüklenmişse, aşağıdaki işlemleri yaparak Veri Bağlantısı programını açabilirsiniz:
Veri Bağlantısı'nı açmak için
Windows Explorerı açın.
.udl dosyanızı kaydetmek istediğiniz klasörü seçin. İçindekiler bölmesini sağ tıklatın, Yeni’yi seçin ve sonra Metin Belgesi‘ni tıklatın.
Araçlar
2. adımda oluşturduğunuz metin dosyasına sağ tıklatın ve sonra Yeniden Adlandırı tıklatın. .udl dosya adı uzantısı kullanarak dosyanıza vermek istediğiniz adı yazıp (örneğin, mydata.udl) ENTER'e basın.
Dosya adı uzantılarının değiştirilmesi dosyaları kullanılamaz hale getirebilir uyarısı belirebilir. .udl dosyaları için bu uyarıyı dikkate almayabilirsiniz. Evet’i tıklatın.
menüsünde, Klasör Seçenekleri’ni tıklatın. Görünüm sekmesinde, Bilinen dosya türleri için dosya uzantılarını gizle denetim kutusunu temizleyin ve sonra Tamamı tıklatın.
Veri Bağlantısı Özellikleri
Notlar
Donatılardan birini açmak için Başlat'ı tıklatın, Programlar'ın ve Donatılar'ın üzerine gelip açmak istediğiniz programı tıklatın.
Bir veritabanı kullanan bir program yüklediğinizde ADO ve OLE DB normal olarak yüklenir.
Veri Bağlantısı'nı kullanma hakkında bilgi için, bir .udl dosyası açın. Veri Bağlantısı Özellikleri iletişim kutusunda Yardımı tıklatın.
iletişim kutusunu açmak için udl dosyasını çift tıklatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder